Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε επίθεση στη Ράκκα μετά την αλ-Μπαμπ» - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε επίθεση στη Ράκκα μετά την αλ-Μπαμπ»
«Γενική επίθεση» στην Ρακκα προανήγγειλε ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν.
Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε τους επόμενους στόχους της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, λέγοντας πως μετά την αλ-Μπαμπ επόμενος στόχος θα είναι η πόλη Μάνμπιτζ και μετά η Ράκκα, η αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσα της ISIS.
«Υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις θα κινηθούν προς την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους στην αλ Μπαμπ, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά και από εκει στη Ράκκα», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού ξεκινήσει επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Ερντογάν είπε επίσης πως «η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας -την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση- θα πρέπει να μετακινηθεί ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Ο Ερντογάν απέκλεισε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes