“Πόλεμος” Αυστρίας - Τουρκίας για τον Ερντογάν - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

“Πόλεμος” Αυστρίας - Τουρκίας για τον Ερντογάν


«Ανεπιθύμητη» χαρακτηρίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς ενδεχόμενη προεκλογική εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αυστρία, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί φυσικά να έλθει για διμερείς επισκέψεις στην Ευρώπη και στην Αυστρία και να έχει συνομιλίες με την κρατική ηγεσία, όπως κάθε άλλος κορυφαίος πολιτικός, «αλλά απορρίπτουμε σαφώς τη μεταφορά στην Αυστρία του τουρκικού προεκλογικού αγώνα και της πόλωσης, διότι αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες εντάσεις και σίγουρα αποτελεί εμπόδιο για την ενσωμάτωση», επισημαίνει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Η απάντηση της Άγκυρας
Άμεση ήταν η απάντηση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία επέκρινε τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Σεμπάστιαν Κουρτς σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes