Πρώην επικεφαλής της Kου Κλουξ Κλαν υποστηρίζει τη Μαρίν Λεπέν - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πρώην επικεφαλής της Kου Κλουξ Κλαν υποστηρίζει τη Μαρίν Λεπέν


Ο πρώην ηγέτης της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν (KKK) εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψήφια της άκρας δεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, επαινώντας ταυτόχρονα τον πατέρα της, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν.
«Ο πατέρας της είναι ένας σπουδαίος άνδρας, ένας αληθινός πατριώτης. Μεγάλωσε μια γυναίκα ευφυή και ισχυρή πού γνωρίζει πώς κάνει κανείς πολιτική τον 21ο αιώνα», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ντέιβιντ Ντουκ, πρώην επικεφαλής της Kου Kλουξ Kλαν, ενός κινήματος που ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια και υποστηρίζει την «ανωτερότητα» της λευκής φυλής ενώ είναι συνώνυμο των λιντσαρισμάτων και των δολοφονιών μελών μειονοτήτων στις ΗΠΑ.
Ο Ντουκ, 66 ετών, ο οποίος είχε αποτύχει να αναδειχθεί σε διάφορα πολιτικά αξιώματα για τα οποία είχε θέσει υποψηφιότητα τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 και ήταν για τρία χρόνια μέλος της πολιτειακής Βουλής της Λουιζιάνας, από το 1989 ως το 1992, είχε καλέσει τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο τότε ακόμη υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο είχε πάρει αποστάσεις από την υποστήριξή του, αν και με μεγάλη καθυστέρηση.
Ο δισεκατομμυριούχος αρχικά παρίστανε, στις αρχές του 2016, ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Ντέιβιντ Ντουκ, πριν τελικά η ομάδα του στα τέλη Αυγούστου αποποιήθηκε κάθε σύνδεση με τον πρώην επικεφαλής της KKK.
Η Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της εξεδίωξε τον Αύγουστο του 2015 τον πατέρα της από το Εθνικό Μέτωπο (FN) του οποίου ηγείται, αφού εκείνος έκανε νέες δηλώσεις με τις οποίες αρνήθηκε τη διάπραξη του Ολοκαυτώματος. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι οι θάλαμοι αερίων ήσαν μια «λεπτομέρεια» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Απριλίου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes