ΣΕΙΣΜΟΣ με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 Για πάντα ΔΕΣΜΙΑ η χώρα... - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΣΕΙΣΜΟΣ με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 Για πάντα ΔΕΣΜΙΑ η χώρα...


Ήξεις αφήξεις… ήταν τα λόγια του Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που προσήλθε μετά το αίτημα της Ν.Δ. προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συμφωνία του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική συμφωνία. «Δεν είναι σωστό να σας πω τη διαπραγματευτική μας θέση», «δεν μπορώ να πω τι θα έχει το πακέτο των μέτρων και των αντιμέτρων, έχουμε μπροστά μας διαπραγματεύσεις μίας εβδομάδας με 10 ημέρες. Θα πρέπει να τα δούμε όλα πακέτο», ήταν οι απαντήσεις του κ. Τσακαλώτου.

Ο υπουργός εξέφρασε… την ελπίδα του: Στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου να έχουν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) και τα μέτρα και τα αντίμετρα και όχι και τα ζητήματα του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και της εφαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους.

Πάντως παραδέχθηκε ότι «εάν δεν πιάσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, τότε θα πρέπει να πάρουμε μέτρα χωρίς αντίμετρα» και επίσης πως «η προνομοθέτηση μέτρων είναι προβληματική από δημοκρατικής άποψης».

Επίσης, παραδέχθηκε: «Η συμφωνία θα είναι σε υφεσιακό πλαίσιο», «με υψηλούς στόχους σε πλεονάσματα» και πρόσθεσε: «Κανένας υπουργός δεν έχει πει ότι το πλαίσιό τους δεν θα είναι ασφυκτικό και ότι «τελείωσε η λιτότητα».

Ο υπουργός υποστήριξε πως «τίποτα δεν θα συμφωνηθεί μέχρι όλα να συμφωνηθούν» και «κανένας δεν μπορεί να δώσει κάτι, ούτε το ΔΝΤ, εάν δεν ξέρει όλο το πακέτο της συμφωνίας».

Η Νέα Δημοκρατία

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes