Φρικιαστική ανακάλυψη ομαδικού τάφου με πάνω από 800 παιδιά και βρέφη στην Ιρλανδία - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Φρικιαστική ανακάλυψη ομαδικού τάφου με πάνω από 800 παιδιά και βρέφη στην Ιρλανδία


Μία ιστορία που ξεπερνά σε φρίκη ακόμη και τις θηριωδίες του Αδόλφου Χίτλερ και της κουστωδίας του κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βγήκε στο φως της δημοσιότητας, μετά την ανακάλυψη ενός μεγάλου ομαδικού τάφου σε κρυφό σημείο στην πίσω αυλή ενός παλαιού ορφανοτροφείου.

Οι ερευνητές υπέστησαν ολοκληρωτικό σοκ όταν διαπίστωσαν πως στο σημείο αυτό είχαν ταφεί τουλάχιστον 800 νεογέννητα, βρέφη και παιδιά. Η ανακοίνωση έγινε από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης των γυναικών που γέννησαν και «έχασαν» ή εγκατέλειψαν τα παιδιά τους στο καθολικό ορφανοτροφείο στην πόλη Τουάμ, στην επαρχία Γκάλγουεϊ.

Η ανακάλυψη έγινε όταν φανερώθηκαν τουλάχιστον 20 θάλαμοι με ανθρώπινα οστά. Μετά από ανάλυση του DNA αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για νεογέννητα και μικρά παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν μετά τη λήξη του Παγκοσμίου πολέμου, τις δεκαετίες του '50 και του '60. Οι ηλικίες των περισσοτέρων παιδιών ήταν από 35 εβδομάδες έως τριών χρόνων. Στο καθολικό αυτό ορφανοτροφείο στρέφονταν γυναίκες που έμεναν έγκυες εκτός γάμου, εγκαταλείποντας τα παιδιά τους, ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους δίχως να υποστούν την κοινωνική κατακραυγή. Το ορφανοτροφείο έκλεισε το 1961.

Το σπίτι λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση μίας θρησκευτικής καθολικής οργάνωσης, ονόματι Bon Secours Sisters, η οποία είχε δώσει εντολή στις καλόγριες να εντοπίζουν τις ανύπαντρες μητέρες και να αναλαμβάνουν να τις «βοηθούν» στη γέννα. Οι απελπισμένες γυναίκες δέχονταν να παραδώσουν τα παιδιά τους, με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν προς υιοθεσία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών απεβίωσαν και ενταφιάστηκαν σε ανώνυμους τάφους, μία συνηθισμένη τακτική των φανατικών καθολικών οργανώσεων την εποχή εκείνη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το 2014, η αρμόδια υπηρεσία εντόπισε τουλάχιστον 800 πιστοποιητικά θανάτου παιδιών, αλλά μόλις δύο πιστοποιητικά ταφής.

«Η έρευνα θα συνεχιστεί, ώστε να αναδειχθούν όλες οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής αυτής ιστορίας», ανέφερε η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, τονίζοντας πως θα αναζητηθούν μέσω του DNA οι οικογένειες των παιδιών, ώστε να τους αποδοθούν τιμές, όπως τους αρμόζουν.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes