Εξέλιξη ΒΟΜΒΑ αλλάζει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ της χώρας... - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Εξέλιξη ΒΟΜΒΑ αλλάζει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ της χώρας...


Την επιθυμία του να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας εξέφρασε ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάλεσμα προς λοιπές αριστερές δυνάμεις για συσπείρωση ενάντια στο νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την έναρξη συνομιλιών της κυβέρνησης για την δεύτερη αξιολόγηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι: «Προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να αποκρουστεί το νέο κύμα επίθεσης και συνολικά να αναδειχθεί η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μνημονιακού αστικού μπλοκ που τους στηρίζει».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτικό το καθήκον για τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να δράσουν από κοινού στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στην νεολαία, σε κάθε μέτωπο». Προτείνει να διαμορφωθεί «από κοινού» και «από τα κάτω» αγωνιστικό συντονισμό με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και κάθε συνδικαλιστή και κάθε όργανο, «που θέλει να παλέψει για να μην περάσουν τα κανιβαλικά αυτά μέτρα. Άλλωστε το γεγονός ότι μια σειρά κλάδοι και χώροι (ΜΜΜ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, ελαστικά εργαζόμενοι, νεολαία) βρίσκονται σε κινητοποίηση δείχνει ότι ένας νέος γύρος αγώνων είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός».

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει το συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των απεργιών, την προκήρυξη γενικής απεργίας τον Μάρτη, με σχεδιασμό για κλιμάκωσή της, καθώς και «να πάρει ο αγώνας παλλαϊκά χαρακτηριστικά» με ένα μάχιμο πλαίσιο διεκδικήσεων.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes