Παγκόσμια ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ για την Ελλάδα μας! Που μας έχουν καταντήσει... - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ για την Ελλάδα μας! Που μας έχουν καταντήσει...


Σε ρεπορτάζ του Bloomberg γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο που ορισμένοι εργοδότες επιλέγουν να πληρώσουν με κουπόνια τους υπαλλήλους, περιορίζοντα έτσι το κόστος τους. 
Σύμφωνα με εργαζόμενη που δουλεύει σε εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Αττική και μίλησε στο πρακτορείο, όταν ο εργοδότης της της έδωσε πρόσθετα καθήκοντα, πληροφορήθηκε ότι η «έξτρα πληρωμή των 150 ευρώ τον μήνα θα γίνεται με κουπόνια που μπορώ να χρησιμοποιώ σε σουπερμάρκετ». 

Όπως τονίζει το Bloomberg, τέτοιες τακτικές ενισχύουν τη σκιώδη οικονομία και δεν βοηθούν στην προσπάθεια για εξυγίανση του κοινωνικού συστήματος της Ελλάδος. 

Ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τέτοιες πρακτικές βοηθούν τις εταιρίες να αποφεύγουν τις κοινωνικές εισφορές, αλλά το βάρος για την οικονομία είναι τεράστιο.

Λιγότερες εισφορές για τις συντάξεις σημαίνουν περισσότερες μεταβιβάσεις από τον προϋπολογισμό, κάτι που οδηγεί σε περισσότερα μέτρα λιτότητας για να απαντηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, μέτρα που πιθανότητα θα πλήξουν τους συνταξιούχους».

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes