Δύο νεκροί κι δύο αγνοούμενοι από χιονοστιβάδες στις γαλλικές Άλπεις - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Δύο νεκροί κι δύο αγνοούμενοι από χιονοστιβάδες στις γαλλικές Άλπεις


Δύο σκιέρ σκοτώθηκαν χθες Τρίτη, ένας εκ των οποίων Ολλανδός, από δύο χιονοστιβάδες που έπληξαν τις γαλλικές Άλπεις, ενώ δύο ακόμη σκιέρ αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Τρεις Ολλανδοί, περίπου 20 ετών, έκαναν σνόουμπορντ στο χειμερινό θέρετρο Βαλφρεζί της Σαβοΐας, όταν σημειώθηκε η πρώτη χιονοστιβάδα. Ένας από αυτούς σκοτώθηκε.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα στις 08:30 ώρα Ελλάδος με τη συνδρομή ελικοπτέρου, αστυνομικών και ομάδας σκυλιών διασωστών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις σκιέρ δεν ήταν εξοπλισμένοι με σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση χιονοστιβάδας.
Ο συναγερμός σήμανε χθες περίπου στις 20:30 ώρα Ελλάδος αλλά η παρέα πρέπει να είχε παρασυρθεί από τη χιονοστιβάδα νωρίτερα, σε χρόνο που μένει να καθοριστεί από την έρευνα, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.
Η δεύτερη χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις Άνω Άλπεις και προκάλεσε τον θάνατο ενός σκιέρ, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.
Χθες Τρίτη, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες στις Άνω Άλπεις, όπως και στην Σαβοϊα, ήταν υψηλός, στο τέσσερα μιας πενταβάθμιας κλίμακας.
Την ίδια μέρα , χιονοστιβάδα σημειώθηκε στην περιοχή Βαλ Κλαρέ του χιονοδρομικού κέντρου της Τιν, στις Γαλλικές Άλπεις χωρίς ωστόσο να προκαλέσει θύματα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγή φωτο: dahu1 / Wikimedia Commons

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes