Απολύθηκαν 10 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους. - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Απολύθηκαν 10 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους.Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τανζανία ανέρχονται σε 550.000 και η δαπάνες μισθοδοσίας ανέρχονται σε τουλάχιστον 260 εκατομμύρια δολάρια.


Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι έδωσε σήμερα εντολή για την άμεση απόλυση τουλάχιστον 9.900 δημόσιων υπαλλήλων (από τους συνολικά 550.000), έπειτα από τις έρευνες των κυβερνητικών υπηρεσιών που έφεραν στο φως πλαστούς τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι αυτοί.
Οι απολύσεις των κατόχων πλαστών τίτλων σπουδών έρχονται έπειτα από μια άλλη επιχείρηση εξυγίανσης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016, όταν και εντόπισε περισσότερους από 19.700 «εργαζομένους φαντάσματα», καταχωρημένους στην μισθοδοσία του δημοσίου τομέα, οι οποίοι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 238 δισεκατομμύρια σελλίνια (107 εκατομμύρια δολάρια).
«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση με πλαστούς τίτλους σπουδών», δήλωσε ο Τανζανός πρόεδρος, καθώς έλαβε το πόρισμα για την απάτη των τίτλων σπουδών στις δημόσιες υπηρεσίες.
 «Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. . . μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο στην Τανζανία ανέρχονται σε 550.000 και η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας του δημόσιου τομέα είναι υπερβολικές - ανέρχονται σε τουλάχιστον 260 εκατομμύρια δολάρια. 
Από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο τον Οκτώβριο του 2015, ο Μαγκουφούλι έχει απολύσει αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τον διευθυντή φορολογικών εσόδων, έναν ανώτερο αξιωματούχο της σιδηροδρομικής υπηρεσίας και τον επικεφαλής της λιμενικής αρχής ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν ότι η διαφθορά και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την πατάξει θέτουν τεράστια εμπόδια για επενδύσεις στην Τανζανία.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes