Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις 3 ΜΑΪΟΥ! Πούτιν-Ερντογάν και στη μέση η ΣΥΡΙΑ… - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις 3 ΜΑΪΟΥ! Πούτιν-Ερντογάν και στη μέση η ΣΥΡΙΑ…


Στις 3 Μαΐου αναμένεται να συναντηθούν στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Χακκι Πεκίν, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η συνάντηση θα ενισχύσει τις θέσεις της Άγκυρας στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη Συρία και πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες που θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα βοηθήσουν τη Ρωσία να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή της Βαλτικής και στην Ανατολική Ευρώπη.

«Παράλληλα, θα ενισχύσουν τις θέσεις του Ερντογάν στη Συρία πριν από τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 16-17 Μαΐου στην Ουάσινγκτον», πρόσθεσε ο Πεκίν ενώ τόνισε ότι: «Το αμερικανικό σχέδιο εστιάζει στην αλλαγή των συνόρων σε 23-24 κρατη στη Μέση Ανατολή, δημιουργώντας νέες κρατικές οντότητες, διατηρώντας την ασφάλεια του Ισραήλ και εμποδίζοντας το Ιράν να γίνει περιφερειακή εξουσία».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον είναι η αναδιάταξη των κρατικών συνόρων στην περιοχή. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει στην Τουρκία να βελτιώσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, αλλά θα δώσει επίσης στην Άγκυρα νέες ευκαιρίες να αναλάβει την πρωτοβουλία στην περιοχή».

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes