Ανησυχεί η Λαγκάρντ: Μια νίκη της Λεπέν θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση της ευρωζώνης! - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Ανησυχεί η Λαγκάρντ: Μια νίκη της Λεπέν θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση της ευρωζώνης!Για «μείζονα αναταραχή» στους κόλπους της ΕΕ μίλησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να επικρατήσει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές έκρουσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε «μείζονα αναταραχή» και θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και στην «διάλυση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό θα συνεπαγόταν ασφαλώς μια μείζονα αναταραχή και έναν κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ» έκρινε η Λαγκάρντ, ερωτηθείσα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σχετικά με τους κινδύνους να ξεσπάσει οικονομική κρίση, στην περίπτωση που η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές και οδηγήσει την Γαλλία εκτός ευρωζώνης.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο προσέφερε «προστασία από τη φρίκη του πολέμου. Χρειάζεται να το έχουμε στο μυαλό μας», υπενθύμισε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes