Τους έπιασαν πριν προλάβουν να "χτυπήσουν" στις προεδρικές της Γαλλίας - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Τους έπιασαν πριν προλάβουν να "χτυπήσουν" στις προεδρικές της Γαλλίας


Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Μασσαλία ως ύποπτοι για την προετοιμασία επίθεσης στη διάρκεια των εκλογών


Δύο άνδρες γαλλικής υπηκοότηατς συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στη διάρκεια των επικείμενων προεδρικών εκλογών. 
Η αστυνομία αναζητούσε τους δύο υπόπτους από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και συνελήφθησαν με διαφορά μερικών λεπτών στην πόλη-λιμάνι της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ανέφερε η αστυνομική πηγή.
Η αστυνομική πηγή πρόσθεσε πως ένας από τους δύο άνδρες είχε μεταστραφεί στο ριζοσπαστικό ισλάμ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Η έρευνα σε ένα ενοικιασμένο διαμέρισμα συνεχίζεται.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ δήλωσε σήμερα πως οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν στη Μασσαλία σχεδίαζαν μια βίαιη, επικείμενη επίθεση πριν από τις προεδρικές εκλογές.
«Αυτοί οι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες, γεννημένοι το 1987 και το 1993, γαλλικής υπηκοότητας, σκόπευαν να διαπράξουν στο πολύ άμεσο μέλλον –με αυτό εννοώ τις επόμενες ημέρες– μια επίθεση σε γαλλικό έδαφος», δήλωσε ο υπουργός Ματιά Φεκλ σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Φεκλ είπε πως η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και πως τα μέτρα ασφαλείας για τις εκλογές και τους υποψηφίους έχουν αυξηθεί.
Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στις 23 Απριλίου, με έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας να έχει οριστεί για τις 7 Μαΐου. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes