ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για την ΑΚΡΟΠΟΛΗ! Το μυστικό που κρύβουν όλοι… - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για την ΑΚΡΟΠΟΛΗ! Το μυστικό που κρύβουν όλοι…


Η μεγαλειώδης Ακρόπολη στέκεται αγέρωχη εις βάθος των αιώνων και γεννάει το δέος για τον αρχαίο μας πολιτισμό.

Όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του ο Μάριος Κ. Μαμανέας, ο Ιερός Βράχος κρύβει μυστικά, με επικρατέστερο τη θεωρία που είχε εισηγηθεί ο καθηγητής αρχαιολογίας Παναγής Καββαδίας, περί μη συμπαγούς θεμελιώσεως του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με τον κο Μαμανέα, υπάρχουν κρυφές είσοδοι και μοναδικό ορατό στοιχεί για να τεκμηριώσει την θεωρία του κου Καββαδία βρίσκεται στον «πυθμένα ενός βαράθρου στη νοτιοδυτική πλευρά της κρηπίδας του Παρθενώνα, όπου  υπάρχει μια αρχαία στενή κλίμακα από μάρμαρο, η φορά της οποίας οδηγεί κάτω από τον ναό της Αθηνάς».

Ωστόσο, οι εργολάβοι έχουν τοποθετήσει μπροστά από το σημείο μπετόν, μην επιτρέποντας την είσοδο και τη θέαση του τι κρύβεται από κάτω.Επιπλέον, όπως τονίζεται στο άρθρο, άλλο ένα σημείο που χρήζει προσοχής είναι «πίσω από το Ερεχθείο, όπου υπάρχει κάθετο άνοιγμα κλεισμένο με βαριά κάγκελα». Κατά την μυθολογία, αυτό ήταν το σημείο που ο Ποσειδώνας τρύπησε με την τρίαινα του για να βγάλει νερό και, όπως υπογραμμίζεται, πληροφορίες αναφέρουν ότι  «το κρυφό αυτό τούνελ άρχεται από την Μουνιχία (Καστέλλα) και καταλήγει στον Ιερό Βράχο. Υπάρχει και η μαρτυρία ότι επί Τουρκοκρατίας, όταν το Ερεχθείο εχρησιμοποιήτο ως κατοικία του δισδάρη (Οθωμανού διοικητή) της Ακροπόλεως, το εν λόγω φρέαρ λειτουργούσε ως αποχετευτικός αγωγός».

Τα μυστικά δεν τελειώνουν εδώ και ο κος Μαμανέας παρουσιάζει το ποιο σκοτεινό.

Το σπήλαιο της Αγλαύρου με το χαρακτηριστικό θυρεοειδές άνοιγμα. Όπως αναφέρει ο μύθος, η Άγλαυρος, κόρη του βασιλιά Κέκροπα, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα τείχη της Ακρόπολης σ’ εκείνο το σημείο, όταν η Αθηνα επολιορκείτο από τις δυνάμεις του βασιλέως της Ελευσίνας Ευμόλπου. Η πράξη της έγινε για  να επαληθευτεί ο χρησμός, σύμφωνα με τον οποίο η αυτοθυσία μιας βασιλοκόρης θα έσωζε την Αθήνα από την κατάκτηση. Οι πολίτες για να τιμήσουν την μνήμη της αφιέρωσαν το σπήλαιο σ΄αυτήν.Στο βαθύτερο μέρος του εντοπίζεται η αρχή μιας σκοτεινής τάφρου και όπως τονίζει ο κος Μαμανέας, «το σπήλαιο της Αγλαύρου είναι ένα από τα πλέον μυστηριώδη σημεία της Ακρόπολης. Αυτό συμβαίνει κατά πρώτον μεν επειδή οι γνώμες για την ταυτότητά του διίστανται, κατά δεύτερον δε λόγω του μεγάλου βάθους του και της σηραγγώδους προεκτάσεώς του πέρα από τους πρόποδες της Ακρόπολης».

Μάλιστα, το σπήλαιο οδηγεί σε ένα τούνελ που περνάει από την Ακρόπολη και καταλήγει σε άλλο ένα τούνελ.

Τα μυστικά της Ακρόπολης είναι αμέτρητα, άλλοτε εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική ιστορία μας και τις παραδόσεις μας, άλλοτε βασισμένα στην επιστημονική προσέγγιση.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes