Οργισμένοι οι Έλληνες της Αυστραλίας με τον βουλευτή που ζητά να γίνει αποδεκτή η ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια δειτε το βιντεο - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Οργισμένοι οι Έλληνες της Αυστραλίας με τον βουλευτή που ζητά να γίνει αποδεκτή η ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια δειτε το βιντεο


Ο Αυστραλός βουλευτής Γκρεγκ Κέλι που ζητά από την Αυστραλία να αναγνωρίσει τη FYROM ως «Μακεδονία» (φωτ.: Graig Kelly / Facebook)

Τη σφοδρή αντίδραση των ομογενών στην Αυστραλία έχει προκαλέσει η ανιστόρητη και προκλητική θέση του Αυστραλού ομοσπονδιακού βουλευτή Γκρεγκ Κέλι να απαιτεί την αναγνώριση της FYROM με το «πραγματικό της όνομα, που δεν είναι άλλο από Μακεδονία» όπως επιμένει όπου βρεθεί και όπου σταθεί!

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του για το θέμα οδήγησαν αρκετούς ομογενείς πολιτικούς να διαμαρτυρηθούν επισήμως στον πρωθυπουργό της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπολ και την Αυστραλή ΥΠΕΞ Τζούλι Μπίσοπ.

Παράλληλα ζήτησαν ενημέρωση για το εάν έχει αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας. Μεταξύ των βουλευτών που ζήτησαν ενημέρωση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό είναι ο βουλευτής των Εργατικών Ευστάθιος Γεωργανάς και ο υπουργός Οικονομίας της Νότιας Αυστραλίας Τομ Κουτσαντώνης. Επιστολή έστειλαν επίσης στην κυβέρνηση, το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο, η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

(Βίντεο: Graig Kelly / Facebook)
Μιλώντας στο SBS Greek-Ελληνικό Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας SBS και τους δημοσιογράφους Θέμη Καλλό και Στέργο Καστελλορίου ο υπουργός Βιομηχανίας της Αυστραλίας Θανάσης Συνοδινός υπογράμμισε πως δεν αλλάζει η πολιτική στο θέμα των Σκοπίων. «Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει θέση σε αυτό το θέμα. Έχουμε πει από την αρχή πως πρέπει η Ελλάδα και η FYROM να συμφωνήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν. Εμείς σαν Αυστραλία αναγνωρίζουμε την χώρα αυτή ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», τόνισε ο ομογενής υπουργός.
Η θέση του Γκρεγκ Κέλι, που έχει την έδρα Χιουζ στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ωστόσο τα όσα είπε πριν από λίγες μέρες σε εκδήλωση της παροικίας των Σκοπιανών στην Αυστραλία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Η Αυστραλία καθυστέρησε υπερβολικά την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα και αυτό πρέπει να αλλάξει» είπε μιλώντας στην εκδήλωση.
Το σχόλιό του προκάλεσε το δυνατό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φτάνει έως τη... Λάρισα.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes