Οργή στα social media για την αναφορά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης στη Χαβάη - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Οργή στα social media για την αναφορά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης στη Χαβάη


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media η αναφορά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ότι η Χαβάη ότι αποτελεί απλά «ένα νησί στον Ειρηνικό», με αφορμή το δικαστικό «μπλόκο» στο διάταγμα του Τραμπ για το μεταναστευτικό.

Χιλιάδες χρήστες του Twitter ανέβασαν οργισμένες αναρτήσεις στο hastag #IslandinthePacific, υπενθυμίζοντας ότι η Χαβάη αποτελεί την 50η Πολιτεία των ΗΠΑ, γενέτειρα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το μέρος όπου βρίσκεται το Περλ Χάρμπορ.
Ο Σέσιονς δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στην τηλεοπτική εκπομπή «The Mark Levin Show» ότι είναι «έκπληκτος πως ένας δικαστής με έδρα ένα νησί στον Ειρηνικό μπορεί να εκδώσει μια εντολή που εμποδίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ από την εκτέλεση των νομοθετικών και συνταγματικών του εξουσιών».
Αναφερόταν στον δικαστή Ντέρικ Γουάτσον, τον ομοσπονδιακό δικαστή στην Χονολουλού που με απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη ανέστειλε την εφαρμογή του αναθεωρημένου εκτελεστικού διατάγματος του Τραμπ για προσωρινό κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων σε πρόσφυγες και υπηκόους από έξι κυρίως μουσουλμανικές χώρες. Στο σκεπτικό της απόφασης του ο Γουάτσον υπογράμμισε ότι το διάταγμα Τραμπ επιφέρει διακρίσεις εναντίον των μουσουλμάνων.
Σύμφωνα με την Brandwatch, που παρακολουθεί τα social media, η φράση του Σέσιονς για την Χαβάη έχει αναφερθεί περισσότερες από 27.000 φορές στο διαδίκτυο.
Στην αναφορά του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης αντέδρασε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Χαβάης δημοσιεύοντας στο Τwitter μια εικόνα με τον νόμο του 1959, όποτε η Χαβάη απέκτησε το καθεστώς της Πολιτείας των ΗΠΑ, με την ανάρτηση του γραφείου να γίνεται viral.
«Κοίτα . . . Τζεφ Σέσιονς, αυτό το 'νησί στον Ειρηνικό', (#IslandinthePacific) αποτελεί την 50η Πολιτεία των ΗΠΑ για 58χρόνια. Και δεν θα ενδώσουμε στις πολιτικές εντυπωσιασμού σου», τόνισε με ανάρτησή της στο Τwitter η γερουσιαστής Μέιζι Χιρόνο.
Hawaii was built on the strength of diversity & immigrant experiences- including my own. Jeff Sessions’ comments are ignorant & dangerous
Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Μπράιαν Σατζ έγραψε: «Κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης: Ψήφισες υπέρ αυτού του δικαστή. Και αυτό το νησί ονομάζεται Οάχου. Είναι η πατρίδα μου. Δείξε λίγο σεβασμό».
Mr. Attorney General: You voted for that judge. And that island is called Oahu. It's my home. Have some respect. https://twitter.com/ianbremmer/status/855131597577834496 
Our 50th state  is home to the only US WWII battlefield at Pearl Harbor. AG Sessions, have some respect.

Η Χαβάη ήταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που εξέδωσε απόφαση για την αναστολή εκτέλεσης του αναθεωρημένου εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου Τραμπ.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes