ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Χαμάς καταθέτει τα όπλα και αναγνωρίζει το Ισραήλ! - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Χαμάς καταθέτει τα όπλα και αναγνωρίζει το Ισραήλ!


Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταθέτει τα όπλα και θα αποσύρει την έκκληση για την καταστροφή του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ύπαρξής του, ενώ θα διακόψει τους δεσμούς της με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αναφέρεται στο νέο κείμενο με τις πολιτικές θέσεις της που θα δοθεί αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
 
Πρόκειται για εξέλιξη μείζονος στημασίας σε όλη την Μέση Ανατολή, αφού η Γάζα ήταν το τελευταίο κομμάτι παλαιστινιακών εδαφών στο οποίο εξακολουθούσε από καιρό σε καιρό να ξεσπά πόλεμος με την χαμάς να βομβαρδίζει με πυραύλους-εδάφους-εδάφους τις γειτονικές ισραηλινές πόλεις και το Ισραήλ να εισβάλλει στην Γάζα.
 
Η "στροφή" αυτή της Χαμάς φαίνεται ότι έχει ως στόχο τη βελτίωση των σχέσεών της με τις χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο, η οποία θεωρεί "τρομοκρατική οργάνωση" την Αδελφότητα.
 
Είναι επίσης μια προσπάθεια προσέγγισης των δυτικών χωρών, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζουν τη Χαμάς τρομοκρατική λόγω της στάσης της απέναντι στο Ισραήλ.
 
Η σχέση με το Ιράν έχει "παγώσει" από πέρσι όταν η Τεχεράνη σταμάτησε να εφοδιάζει με όπλα και κυρίως με πυραύλους εδάφους-εδάφους την Χαμάς, μετά την συνολική συμφωνία με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την άρση του εμπάργκο στην χώρα του Κόλπου.
 
Κρίσιμος παράγων στην όλη εξέλιξη υπήρξε η στάση της Μόσχας που ενθάρρυνε ισχυρά την Χαμάς "να τα βρει" με το Τελ Αβίβ και να διακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος των Ισραηλινών.
 
 
Στην φωτό ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μασάλ με τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα. 


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes