Β. Κορέα: Ολοτελής απόρριψη των καταδικαστικών δηλώσεων του ΟΗΕ - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Β. Κορέα: Ολοτελής απόρριψη των καταδικαστικών δηλώσεων του ΟΗΕ


Η Βόρεια Κορέα «απέρριψε κατηγορηματικά» σήμερα τη δήλωση του ΟΗΕ με την οποία ο διεθνής οργανισμός καταδικάζει την τελευταία εκτόξευση πυραύλου και την απειλεί με ενίσχυση των κυρώσεων.
Σε ομόφωνη δήλωσή του, την οποία υποστήριξε και η Κίνα που είναι σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χθες Δευτέρα τη δοκιμή, την Κυριακή, ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Pukguksong-2. Απείλησε επίσης την Πιονγκγιάνγκ με ενίσχυση των κυρώσεων.
Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών απέδωσε αυτή τη δήλωση «στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους ακολούθους τους», μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Κατατρύχονται από την ακλόνητη εχθρότητα και αποστροφή τους».
«Είναι απολύτως γελοίο να τους βλέπουμε να επικρίνουν το ελάχιστο μέτρο αυτοάμυνας της Βόρειας Κορέας», συνέχισε ο εκπρόσωπος. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ανακοίνωση».
Νωρίτερα ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης Τζου Γιονγκ Τσολ είχε δηλώσει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό, που διεξάγεται στη Γενεύη, πως οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας είναι νόμιμες ενέργειες αυτοάμυνας «από μια πλήρως πυρηνική δύναμη» και δεν είναι αντίθετες στο διεθνές δίκαιο.
«Είναι η εχθρική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και τα κοινά επιθετικά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, οι πυρηνικές απειλές και η στρατιωτική ενίσχυση γύρω από την κορεατική χερσόνησο που επιδεινώνουν πραγματικά την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και την περιοχή και που αναγκάζουν την DPRK (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) να ενισχύσει επίσης την πυρηνική αποτροπή της», είπε.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γουντ απάντησε ότι είναι «γελοίος» ο ισχυρισμός ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας είναι νόμιμες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes