Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Βαρσοβίας για την... Ελευθερία (pics) - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Βαρσοβίας για την... Ελευθερία (pics)


Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρσοβίας για να «υπερασπιστούν την ελευθερία» που απειλείται, όπως υποστηρίζουν, από τη συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

«Θέλουμε μια δημοκρατική Πολωνία, υπέρ της Ευρώπης, υπερήφανη, που θα αναζητά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φίλους και εταίρους και όχι εχθρούς» δήλωσε ενώπιον των διαδηλωτών ο Γκρέγκορ Σκετίνα, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Πλατφόρμα Πολιτών (PO).
Εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικών ενώσεων εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών συμμετείχαν σε αυτή την «Πορεία για την Ελευθερία», την οποία διοργάνωσε το PO.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο της Βαρσοβίας προτού διανύσουν μια απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων, κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου που οδηγεί την πλατεία Συντάγματος.
(Agencja Gazeta/Przemek Wierzchowski via REUTERS)
Σύμφωνα με την δημοτική αρχή της Βαρσοβίας, που πρόσκειται στην Πλατφόρμα Πολιτών, περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία. Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 9.000.
«Κατανοούμε την έννοια της ελευθερίας με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι ο Κατσίνσκι, ο Ερντογάν, ο Πούτιν ή ο Λουκασένκο», οι πρόεδροι της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που κατηγορούνται από τους αντιπάλους τους για απολυταρχική συμπεριφορά, επισήμανε ο Γιάτσεκ Γιασκόβιακ, δήμαρχος της πόλης Πόζναν, στη δυτική Πολωνία.
«Αυτήν την ελευθερία, θα την προφυλάξουμε και θα την υπερασπιστούμε» επέμεινε.
(Agencja Gazeta/Dawid Zuchowicz via REUTERS)
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes