ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! Πρόκληση ΑΛΒΑΝΩΝ με μνημείο για την «ενότητα των αλβανικών εδαφών»… - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! Πρόκληση ΑΛΒΑΝΩΝ με μνημείο για την «ενότητα των αλβανικών εδαφών»…Με ένα μνημείο που συμβολίζει την «ενότητα των αλβανικών εδαφών», Αλβανία προκαλεί για άλλη μια φορά τη χώρα μας.

Στο μνημείο που βρίσκεται στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων, τοποθετήθηκαν λίθοι από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων. Ανάμεσα τους και από την ελληνική περιοχής των Φιλιατών. Το αποκορύφωμα είναι ότι πάνω τους έχουν χαραχθεί οι περιοχές προέλευσης και όλο αυτό συμβολίζει την «ενότητα των αλβανικών εδαφών».

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση, με μια ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την αλβανική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί «συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας και παραβιάζουν κατάφωρα τη θεμελιώδη αρχή της τήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, μίας εκ των βασικών προϋποθέσεων της ευρωπαϊκής πορείας των Τιράνων».

Πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση, εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία απροκάλυπτα υποσκάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς μέσω αυτής εμπράκτως αποδεικνύεται η κεντρική υποστήριξη τάσεων αλυτρωτισμού έναντι των όμορων χωρών της Αλβανίας, δεδομένου ότι ρητώς αναφέρονται οι ονομασίες περιοχών από διάφορα βαλκανικά κράτη.».

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes