Στο Δουβλίνο η νέα ευρωπαϊκή βάση της Bank of America μετά το Brexit - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Στο Δουβλίνο η νέα ευρωπαϊκή βάση της Bank of America μετά το Brexit


Προετοιμάζεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ η αμερικανική τράπεζα

Το Δουβλίνο επέλεξε ως τη νέα βάση της για τις δραστηριότητές της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Bank of America, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Bank of America λειτουργεί στην Ιρλανδία και έχει ενεργό εμπλοκή στην τοπική κοινότητα επί σχεδόν 50 χρόνια», δήλωσε ο Μπράιαν Μόινιχαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας.
«Ενόσω περιμένουμε περισσότερη σαφήνεια γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας όπως κι αν καταλήξουν αυτές οι συζητήσεις»¨, σημείωσε ο ίδιος.
Η τράπεζα δεν έκανε γνωστό το πόσες θέσεις εργασίας θα μετακινηθούν από το Λονδίνο ή θα δημιουργηθούν στην ιρλανδική πρωτεύουσα, όπου σήμερα έχει προσωπικό 700 και πλέον υπαλλήλων, ωστόσο διευκρίνισε πως κάποιες θέσεις θα μετακινηθούν και σε άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δύο άλλες μεγάλες τράπεζες, η Citigroup και η Morgan Stanley, επέλεξαν τη Φρανκφούρτη ως νέα βάση των επιχειρήσεών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, ενώ η Barclays ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Δουβλίνο.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes