Δραματική εξέλιξη! Οι ΗΠΑ αλλάζουν στάση στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ… - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Δραματική εξέλιξη! Οι ΗΠΑ αλλάζουν στάση στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ…


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιμείνουν στην άμεση αποχώρηση του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad, τόνισε ο σύμβουλος  αντιτρομοκρατικής του προέδρου Donald Trump.

Ο Tom Bossert μιλώντας σε φόρουμ για την ασφάλεια στο Κολοράντο, υπογράμμισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ επιδιώκει μια πολιτική διευθέτηση του εξαετούς εμφυλίου πολέμου της χώρας.

«Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό να πούμε ότι ο Assad πρέπει να φύγει πρώτος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι Η.Π.Α. θα ήθελαν να δώσουν χρόνο στον Σύρο πρόεδρο ώστε να καταλήξει σε κάποιο σημείο. Αυτό θα ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η θέση του Λευκού Οίκου αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή από τον προκάτοχό του Trump, Barack Obama, ο οποίος επέμεινε ότι ο Assad  πρέπει να αποχωρήσει στο πλαίσιο οποιασδήποτε πολιτικής διευθέτησης στη Συρία.

H αλλαγή στάσης των ΗΠΑ θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις γεωπολιτικής φύσεως στη Μεσόγειο, αλλά και ικανοποιεί τη Ρωσίας, καθώς ασκεί εδώ και καιρό πίεση στις ΗΠΑ να σταματήσει να οπλίζει τους αντάρτες και να αφήσει τον πρόεδρο της Συρίας στην εξουσία. 


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes