Τα κόκκινα κρεμμύδια βρέθηκαν να καταπολεμούν τον καρκίνο πιο δυνατά από τα κίτρινα ή λευκά κρεμμύδια - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Τα κόκκινα κρεμμύδια βρέθηκαν να καταπολεμούν τον καρκίνο πιο δυνατά από τα κίτρινα ή λευκά κρεμμύδια


Φυσικά Νέα ) Τα κόκκινα κρεμμύδια ήταν πιο αποτελεσματικά από το κίτρινο ή τα λευκά κρεμμύδια στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην  Food Research International. Για να πραγματοποιήσουν τη μελέτη, μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά εξέτασε πέντε είδη κρεμμυδιώνποικίλων χρωμάτων, όπως οι ποικιλίες Lasalle, Fortress, Safrane, Stanely και Ruby Ring. Η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε έπειτα τις αντικαρκινικές ενώσεις των κρεμμυδιών ενάντια στα εργαστηριακά αναπτυγμένα κύτταρα καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα κρεμμύδια απομάκρυναν αποτελεσματικά τα κύτταρα καρκίνου του παχέος εντέρου Η ομάδα παρατήρησε επίσης ότι ο δακτύλιος Ruby ήταν η πιο ισχυρή ποικιλία από κρεμμύδια κατά των κακοηθών κυττάρων.

Η ερευνητική ομάδα είπε ότι τα κόκκινα κρεμμύδια ήταν ιδιαίτερα πλούσια σε φερβενοειδές κουρσετίνη. Τα κόκκινα κρεμμύδια είχαν επίσης σημαντικά υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανίνης, μια ένωση που ενίσχυσε τις ιδιότητες καθαρισμού της κουρσετίνης έναντι καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα κόκκινα κρεμμύδια ήταν εξίσου αποτελεσματικά στην εξάλειψη των κυττάρων του καρκίνου του μαστού.

"Τα εκχυλίσματα που δημιουργήθηκαν από πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρεμμυδιών που καλλιεργούνται στο Οντάριο είναι αποτελεσματικές στην πρόκληση κυτταροτοξικών, κυτταροστατικών και αντι-μεταναστευτικών δραστηριοτήτων σε κυτταρική σειρά ανθρώπινου παχέος εντέρου αδενοκαρκινώματος. Αυτά τα εκχυλίσματα προκάλεσαν σημαντικά απόπτωση, μείωσαν τον ρυθμό πολλαπλασιασμού και επιβράδυναν τη μετανάστευση των καρκινικών κυττάρων σε μια ζώνη αποκλεισμού. Είναι σημαντικό ότι αυτές οι επιδράσεις ήταν τουλάχιστον συγκρίσιμες και συχνά ισχυρότερες από εκείνες των εμπορικά διαθέσιμων καθαρών ενώσεων φλαβονοειδών. Παρόλο που τα θετικά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στην υψηλότερη συγκέντρωση που δοκιμάστηκε (αραίωση 1:10 εκχυλίσματα κρεμμυδιού), η αξιοσημείωτη επιτυχία του ακατέργαστου κρεμμυδιού μας Εκχύλισμα υποστηρίζει την ιδέα ότι η διατροφική συμπλήρωση ή ακόμα και η χρήση ενός αρκετά φθηνού εκχυλίσματος κρεμμυδιού θα μπορούσε να έχει ισχυρά αντικαρκινικά αποτελέσματα,

"Η ανθοκυανίνη έχει καθοριστική σημασία για την παροχή χρωμάτων στα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να έχει νόημα ότι τα κόκκινα κρεμμύδια, τα οποία είναι πιο σκούρα χρώματα, θα έχουν την μεγαλύτερη δύναμη για την καταπολέμηση του καρκίνου ... Τα κρεμμύδια ενεργοποιούν μονοπάτια που ενθαρρύνουν τα καρκινικά κύτταρα να υποβληθούν σε κυτταρικό θάνατο. Προωθούν ένα δυσμενές περιβάλλον για τα καρκινικά κύτταρα και διακόπτουν την επικοινωνία μεταξύ των καρκινικών κυττάρων, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη. Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις καταπολέμησης του καρκίνου σε ανθρώπινες δοκιμές ", δήλωσε ο ερευνητής Abdulmonem Murayyan στο  ScienceDaily.com .

Ωστόσο, οι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες ήταν πιο επιφυλακτικοί από τα αποτελέσματα της μελέτης. Ο καθηγητής Justine Alford, ανώτερος υπάλληλος επιστήμης στην Cancer Research UK, σημείωσε ότι μόνο επειδή οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι εκχυλίσματα από ορισμένες ποικιλίες κρεμμυδιού θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα κύτταρα του καρκίνου του εντέρου σε εργαστηριακό σκεδασμό δεν σημαίνει ότι θα έχει παρόμοια επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Ο Δρ Άλφορντ σημείωσε επίσης ότι εάν οι επιστήμονες είναι σε θέση να εντοπίσουν τα μόρια που καταπολεμούν τον καρκίνο στα κρεμμύδια , τότε αυτές οι ενώσεις θα μπορούσαν να αξιολογηθούν ως  πιθανό καρκίνο ναρκωτικό στο μέλλον.

Προηγούμενες μελέτες καταδεικνύουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες του κρεμμύδι

Τα ευρήματα ήταν μόνο τα τελευταία σε μια σειρά από μελέτες που αποδεικνύουν τις ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες στα κρεμμύδια. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 1998 εξέτασε οκτώ οργανοσουλφικές ενώσεις που ελήφθησαν από κρεμμύδια και σκόρδο και ανακάλυψε ότι οι ενώσεις που βρέθηκαν και στα δύο καρυκεύματα προσέφεραν προστατευτικές ιδιότητες κατά της εκδήλωσης του καρκίνου. Ομοίως, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2001 επιβεβαίωσε ότι τόσο το σκόρδο όσο και τα κρεμμύδια βοήθησαν στην εξάλειψη του καρκίνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αντικαρκινικές επιδράσεις των μπαχαρικών οφείλονταν στις ενώσεις οργανοσουλφου που κατείχαν.

Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 εντόπισε επτά διαφορετικά φλαβονοειδή στα  κόκκινα κρεμμύδια της Νότιας Ιταλίας . Η ποικιλία κρεμμυδιού είχε σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις της φερβενοειδούς κουρσετίνης, ανέφερε η ερευνητική ομάδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κερκετίνη βοήθησε στην άμβλυνση της ανάπτυξης και του πολλαπλασιασμού των καρκίνων του μαστού, του κόλου, του ενδομητρίου, του πνεύμονα και του προστάτη. Ο Δρ Rui Hai Liu, αναπληρωτής καθηγητής επιστήμης των τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Cornell, επιβεβαίωσε επίσης ότι τα κρεμμύδια έχουν μερικές από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φλαβονοειδών στη διατροφή του ανθρώπου.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes