Στα 'μαχαίρια' Ιταλία - Ουγγαρία για τους πρόσφυγες - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Στα 'μαχαίρια' Ιταλία - Ουγγαρία για τους πρόσφυγες


"Η Ιταλία πρέπει να κλείσει τα λιμάνια της στους μετανάστες", δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. "Δεν δεχόμαστε μαθήματα" απάντησε ο Ιταλός ομόλογός του

Στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό θέλησε να αναφερθεί, σε υψηλούς τόνους, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, σε συνέντευξή του στην δημόσια ραδιοφωνία της χώρας του.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Ορμπάν τόνισε ότι «η Ιταλία θα έπρεπε να κλείσει τα λιμάνια της».
Ανακοίνωσε, δε, ότι οι τέσσερις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία) σε γράμμα που απέστειλαν στον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. Ο ίδιος εκτιμά πως «αν δεν κλείσουν τα λιμάνια της Ιταλίας και συνεχισθούν οι αφίξεις μεταναστών, το πρόβλημα θα γίνει μη διαχειρίσιμο, από την στιγμή που Γερμανία και Αυστρία θα κλείσουν τα σύνορά τους».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, δήλωσε τέλος πως η ομάδα του Βίσεγκραντ είναι της άποψης πως το όλο πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί στην Λιβύη.

Τζεντιλόνι: Δεν δεχόμαστε μαθήματα

Άμεσα θέλησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι στον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ζήτησε από την Ιταλία «να κλείσει τα λιμάνια της στους μετανάστες».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Τορίνο, τόνισε: «Από τους γείτονές μας, από τις χώρες που συμμερίζονται το ευρωπαϊκό όραμα, δεν δεχόμαστε μαθήματα ούτε απειλητικά λόγια. Με νηφαλιότητα περιοριζόμαστε στο να πούμε ότι κάνουμε το χρέος μας κι απαιτούμε να κάνει κι η Ευρώπη το δικό της χωρίς να μας παραδίδει απίθανα μαθήματα».
(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Andrew Medichini)

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes