Έκθεση ΚΟΛΑΦΟΣ του ΟΗΕ για ΗΠΑ και Μ. Βρετανία! Έχουν προκαλέσει ΠΕΙΝΑ... - Greece news
BREAKING NEWS

AΚΟΎΣΤΕ RADIO RIZES ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΤΤΙΚΗΣ

ειδήσεις

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Έκθεση ΚΟΛΑΦΟΣ του ΟΗΕ για ΗΠΑ και Μ. Βρετανία! Έχουν προκαλέσει ΠΕΙΝΑ...Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από την πείνα στην Υεμένη, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, προειδοποίησε ο ΟΗΕ την Τετάρτη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε επισήμως για πρώτη φορά ότι η απειλή συνδέεται άμεσα με τις ένοπλες συγκρούσεις που πλήττουν τις πληγείσες περιοχές. "Το Συμβούλιο Ασφαλείας σημειώνει τις καταστροφικές συνέπειες των συνεχιζόμενων ένοπλων συγκρούσεων και βίας στους πολίτες", δήλωσε το 15μελες σώμα του ΟΗΕ.

Συνέχισε να απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέρη «να λάβουν επειγόντως μέτρα που θα επιτρέψουν μια αποτελεσματικότερη ανθρωπιστική αντίδραση».

Σύμφωνα με τον ανθρωπιστικό και συντονιστικό φορέα έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ, μόνο 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν μέχρι στιγμής καταβληθεί από δωρητές για να αντιμετωπίσουν την κρίση, ενώ συνολικά άλλα 4,9 δις δολάρια χρειάζονται επειγόντως.


Να σημειώσουμε ότι μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, όμως ο ΟΗΕ για άλλη μια φορά αποφεύγει εντέχνως να το αναφέρει...

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Greece news. Template Designed by Greece news - WP Themes